Надал: Сезонът за мен започва сега



14-04-2018 13:35 | Станко Димов

Световният №1 Рафаел Надал сподели, че сезонът за него ще започне със защитата на трофея от турнира в Монте Карло. Миналата седмица испанецът се завърна на корта и помогна на родината си да победи Германия и да се класира за полуфиналите на Купа „Дейвис“.

Матадора записа изразителни победи над Филип Колшрайбер и Александър Зверев и показа, че се намира в обещаваща форма преди любимата част от годината за него – двубоите на червено. Надал не беше играл официален двубой от януари насам, когато получи контузия на четвъртфиналите на Australian Open срещу Марин Чилич.

„Имах добра тренировъчна седмица. Преди всичко обаче трябваше да се възстановя след двубоите за Купа „Дейвис“. Нямам търпение отново да изляза на корта, тъй като тази година съм участвал само на един турнир, в Австралия. Чувствам, че сега не просто започва сезона на клей, а сезон 2018 за мен“, коментира Надал.

Испанецът се завърна на първото място в ранглистата през март, след като Роджър Федерер отпадна рано на турнира в Маями, където беше шампион от миналата година. Но Рафа ще трябва да положи колосални усилия, за да остане на върха на класацията, тъй като има да защитава 4 титли на клей от миналата година – Монте Карло, Барселона, Мадрид и „Ролан Гарос“, както и четвъртфинал в Рим. Общо това са над 4500 точки.

„Не мисля за точките, които трябва да защитавам. За мен най-важното е да бъда готов за предстоящите 5 турнира на клей, в които ще участвам. Искам да остана здрав, да дам най-доброто от себе си“, коментира Надал.

Рафа, шампион в Монте Карло от миналата година, ще започне защитата на трофея с двубой срещу Аляз Бедене или тенисист от квалификациите. Още на четвъртфиналите испанецът може да срещне първия сериозен тест – Новак Джокович или Доминик Тийм. В половината на Рафа е и Григор Димитров. Двубой между тях е възможен само на полуфиналите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини