Иснър изхвърли Чилич, предстои сблъсък с Чун



28-03-2018 09:07 | Николай Драганов

Световният №3 Марин Чилич напусна турнира от сериите "Мастърс" в Маями още преди четвъртфиналите. Хърватинът допусна поражение с 6:7(0), 3:6 от Джон Иснър за 87 минути игра. 


Американецът дойде в "Крандън Парк" в серия от три поредни загуби и със само две победи през 2018-та година, но това не му попречи да изхвърли Чилич, при това без да се изправи дори пред точка за пробив в мача. 


"Много съм щастлив как играх, особено с това как сервирах. Това определено беше най-доброто ми представяне от начален удар през годината. Сервирах много добре и именно това ме задържа в мача, постави съперника под напрежение и в крайна сметка ми позволи за пробия", коментира Иснър.


Джон е само на 76 аса от това да се превърне в едва четвъртия играч в историята с 10 000 директни точки от сервис. Той беше на косъм от нова разочароваща загуба още на старта срещу Иржи Весели, но успя да се спаси и вече е на четвъртфинал в Маями за втори път в кариреата си. Най-добрият му резултат тук е преди три години, когато отстъпи на Новак Джокович на полуфиналите.

 
Следващият съперник на Иснър ще бъде младата звезда на Южна Корея Хьон Чун, който се наложи с 6:4, 6:3 над Жоао Соуса само за 68 минути игра. Това е шести четвъртфинал за Чун през 2018-та година и втори пореден на "Мастърс" турнир. В края на миналия сезон кореецът спечели новосъздадения младежки "Мастърс" в Милано, а през 2018-та само един играч, Хуан Мартин дел Потро, е спечелил повече двубои от него - 20 срещу 18 за Чун.


Иснър води с 2:1 победи в досегашните сблъсъци с корееца. Победителят от четвъртфинален сблъсък ще играе срещу победителя от мача между Дел Потро и Раонич на полуфиналите. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини