Дел Потро докосва "Слънчевия дубъл" след нова победа



28-03-2018 08:26 | Николай Драганов

Световният №6 Хуан Мартин дел Потро продължава забележителната си серия в тура. Аржентинецът се класира на четвъртфинал в турнира от сериите "Мастърс" в Маями след 14-тата си поредна победа - този път на Филип Крайнович с 6:4, 6:2. 


Дел Потро дойде в Маями с титлите от Акапулко и Индиън Уелс - последните два турнира, на които взе участие. Към момента той изглежда един от най-сериозните фаворити и за титлата в Кий Бискейн, което би означавало спечелването на т.нар "Слънчев дубъл" - постижение, което през миналия сезон регистрира Роджър Федерер. 


Нито един друг играч в тура не е спечелил повече от Дел Потро през сезона - 20. Ако успее да спечели титлата в Маями, това ще бъде първият случай в кариерата му, в който печели три поредни титли. Преди титлата в Акапулко, Хуан Мартин не бе печелил трофей от Базел през 2013-та година. 


На четвъртфиналите аржентинецът ще се изправи срещу Милош Раонич в повторение на полуфиналния им мач в Индиън Уелс. Канадецът продължава да възвръща формата си и се наложи с 6:3, 6:4 за 86 минути над Жереми Шарди, който по-рано отстрани Григор Димитров. 


В Индиън Уелс Дел Потро не беше изправен дори пред точка за пробив в мача срещу Раонич и го победи само за 65 минути. Общо двамата са играли четири мача и делят по 2 победи. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини