За първи път от 12 години - Мъри не е №1 във Великобритания



05-03-2018 14:19 | Николай Драганов

12-годишният период на Анди Мъри като първа ракета на Великобритания официално приключи. Шотландецът беше изместен от Кайл Едмънд.


Разбира се, сривът на Мъри се дължи на дългото му отсъствие - Анди не е играл от Уимбълдън насам. През тази седмица той загуби 500 точки заради титлата му в Дубай преди 12 месеца и се смъкна до №29 в света, а Кайл Едмънд заема рекордната за себе си позиция №24.


Така за първи път от юли 2006-та година, когато 19-годишният Мъри измести Гред Руседски, шотландецът няма да бъде №1 във Великобритания. Мъри ще има шанс да си върне позицията през втората част от сезона, като засега оптимистичните прогнози са да се завърне за турнира в Куинс през юни.

 

Едмънд от своя страна успя да се изкачи значително след чудесното си представяне на тазгодишния Australian Open, където достигна до полуфиналите. 


РАНГЛИСТА НА ATP

 

"Колкото и да съм горд, щях да съм по-щастлив, ако Анди беше здрав и държеше своето място на върха, където заслужава да бъде. Желая му бързо възстановяване и се надявам да се боря с него по истинския начин в следващите години. Ще продължа да работя здраво и да представлявам Великобритания по най-добрия начин, на който съм способен", коментира Едмънд.


Самият той също има здравословни проблеми и не е играл от Мелбърн насам. Очаква се Едмънд да се завърне на корта за първи след загубата си от Чилич на Australian Open през следващата седмица на първия "Мастърс" турнир за сезона в Индиън Уелс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини