Фонини сложи край на серията на Куевас, млад чилиец го дели от титла



04-03-2018 01:23 | Николай Драганов

Фабио Фонини сложи край на забележителна серия от 15 поредни победи на Пабло Куевас на турнира от сериите ATP 250 в Сао Пауло. Италианецът се наложи с 6:4, 6:2 над шампиона в последните три издания на надпреварата в Бразилия. 


"Днес определено беше най-добрият ми мач тази седмица. Много съм щастлив от играта си и как се чувствам на корта. На финал съм и ще се опитам да спечеля титлата. Чувствам се добре, а сме в началото на сезона, щастлив и уверен съм заедно с отбора си. Надявам се и бразилската публика да продължи да ме подкрепя на финала", каза Фабио, който започна сезона с 13 победи 4 загуби.


"Все някога трябваше да загубя тук", със съжаление призна Куевас след поражението. "Той е труден съперник. Игра много добре, много стабилен, защитаваше се отлично. Аз направих доста грешки, може би ми повлия вчерашният мач, който беше много дълъг. Кортът днес беше по-бавен, грешах и като цяло не се чувствах комфортно в нито един момент от мача", добави уругваецът.


Фонини записа 4-та победа от 6 мача срещу Куевас, а в неделния финал ще се бори за шеста титла. На пътя му застава неочакван съперник - младият чилиец Николас Джари, който се наложи с 6:7(5), 6:4, 6:4 над Орасио Себайос в другия полуфинал.


Роденият в Сантяго 22-годишен играч е първият чилиец, който стига до финал от 2009 година насам, когато Фернандо Гонзалез триумфира във Виня дел Мар. Бившият №5 в света продължи традициите на друг, още по-успешен чилиец - бившият №1 Марсело Риос, съгражданин на Джари и Гонзо.


"Още един невероятен ден", възкликна след успеха си Джари, който не просто изненада всички с достигането си до финал от №73 в света (а доскоро извън топ 100), но и с трите обрата от сет пасив, които осъществи през тази седмица. "Когато загубих първия сет знаех, че мога да се върна отново. Натрупах още увереност с течение на мача, нещата просто ми се получиха", добави Джари.

Чилиецът достигна до първия си четвъртфинал в Кито по-рано през годината, а след това игра и полуфинал в Рио преди седмица, преди да стигне и до финала в Сао Пауло. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини