Триумф за Дел Потро в Акапулко



04-03-2018 08:59 | Николай Драганов

Хуан Мартин дел Потро триумфира с най-значимата си титла от 2013 година насам, след като се наложи с 6:4, 6:4 над Кевин Андерсън на финала на турнира от сериите ATP 500 в Акапулко. 


Аржентинецът не се притесни от отличната форма, в която се намира Андерсън и на свой ред показа, че когато е здрав може да победи абсолютно всеки в тура. Преди седмата си победа от седем мача срещу Андерсън, Дел Потро отстрани още Миша Зверев, Давид Ферер, Доминик Тийм и Александър Зверев.


Това е първи трофей за Дел Потро през 2018 година и първи от по-висока категория от 2013 година насам, когато победи Федерер на финала в Базел. Аржентинецът вече има общо 21 трофея, а в понеделник ще се изкачи до №8 в света, измествайки от тази позиция днешния си съперник.


За целия мач Дел Потро така и не позволи на съперника му да стигне до точка за пробив, като за сметка на това проби по веднъж в двата сета - съответно в седмия и в третия гейм, като завърши с 26 уинъра. 


Следващият турнир за аржентинецът е "Мастърс" надпреварата в Индиън Уелс, където ще се опита да спечели първата си титла от тази категория. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини