Андерсън спря корейското чудо, среща друга сензация



02-03-2018 09:04 | Станко Димов

Кевин Андерсън се класира за третия си полуфинал от началото на сезона. Това стана факт, след като южноафриканецът се наложи със 7:6 (5), 6:4 над шампиона от младежкия Мастърс – Хьон Чун.

„Мисля, че първият сет беше много напрегнат. На няколко пъти трябваше да спасявам точки за пробив и точно в тези моменти показах най-добрия си тенис. Определено смятам, че тайбрекът на първия сет беше ключовият момент в двубоя“, коментира Андерсън след последната точка.

„Справих се добре и във втората част. Той ми върна пробива за 4:4, но след това успях веднага да пробия отново и да спечеля мача с мой сервис“.

Андерсън отрази шест от седемте точки за пробив, пред които достигна Чун. На полуфиналите той ще срещне Джаред Доналдсън. 21-годишният американец пречупи ветерана от Испания Фелисиано Лопес с 6:3, 6:1 за едва 54 минути и достигна до полуфинал в Тура за първи път в кариерата си. Любопитен е фактът, че в трите си двубоя в Акапулко Доналдсън е загубил общо 12 гейма!

„Представям се страхотно от началото на седмицата. Мисля, че съм успял да развия играта си и това се доказва с всеки изминал ден“, коментира Доналдсън.  

Вторият полуфинал в Акапулко е между Александър Зверев и Хуан Мартин дел Потро.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини