Шокът за Надал е пълен – отказа всичко до сезона на клей



02-03-2018 19:36 | Станко Димов

Рафаел Надал няма да участва на първите два Мастърс 1000 турнира за годината – тези в Индиън Уелс и Маями. Испанецът страда от травма в бедрото и ще се върне най-рано за сезона на клей в Европа, който започва след месец.

Носителят на 16 трофея от турнири от Големия шлем трябваше да се върне на корта в началото на седмицата на турнира в Акапулко, където беше поставен под №1 в схемата.

На последната си тренировка преди двубоя с Фелисиано Лопес от първия кръг Рафа отново почувства болки в крака и беше принуден да се откаже. Травма е сходна с тази, заради която се отказа на четвъртфиналите на Australian Open срещу Марин Чилич.

„Здравейте. За съжаление травмата, която получих в Акапулко, е в същата област като тази от Мелбърн и няма да мога да играя в Маями и Индиън Уелс, защото ще трябва да се възстановя. Беше болезнено да не играя в Акапулко, трудно ми е да пропусна и турнирите в САЩ. Феновете там ще ми липсват. Ще направя всичко възможно да се върна догодина. Благодаря ви“, написа Надал в профила си във „Фейсбук“.

Рафа става поредният топ играч, който отказва участие в Индиън Уелс. Преди него това сториха Стан Вавринка, Жо-Вилфред Цонга и Ришар Гаске. За двамата французи все пак има надежда, че ще се появят в Маями.

Твърдо аут от Индиън Уелс са и бившите водачи в ранглистата Новак Джокович и Анди Мъри. Шотландецът ще отсъства още поне два месеца, докато Ноле ще се върне или в Маями, или за сезона на клей.

Шампион в Индиън Уелс и Маями миналата година стана Роджър Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини