Цонга и Гаске пропускат Индиън Уелс заради травми



02-03-2018 15:26 | Николай Драганов

След като стана ясно, че Стан Вавринка със сигурност ще пропусне първия за годината Мастърс 1000 турнир - този в Индиън Уелс, а под сериозен въпрос е и Рафа Надал, организаторите на турнира бяха неприятно изненадани от други двама водещи в последните години играчи.


Заради проблеми в колената надпреварата ще пропуснат и Жо-Вилфред Цонга и Ришар Гаске. 


Гаске има приличен до този момент сезон, като загуби в третия кръг на Australian Open от действащия и бъдещ нов шампион Роджър Федерер, а освен това стигна до финал в Монпелие. 31-годишния французин трябваше да се откаже в първи кръг в Ротердам срещу сънародника си Пиер-Юг Ербер, като изглежда все още не е възстановен и готов за игра.

Вероятно Гаске е взел това решение и с оглед факта, че не игра в Индиън Уелс и през миналата година и няма точки за защитаване. Преди това той редовно участваше в периода 2006 - 2016 година.


Жо-Вилфред Цонга е успял да изиграе само шест мача досега през 2018-та година, губейки в трети кръг в Мелбърн и на полуфиналите в Монпелие, когато се отказа в мача си срещу Люка Пуй. Цонга пропусна Ротердам и Марсилия и все още не е ясно кога ще се справи с контузията, която го тормози от доста време. Той ще изпусне Индиън Уелс едва за втори път в последните години - за последно това се случи през 2015-та. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини