Станойчев: Играч като Вавринка не е идвал в България (видео)



12-02-2018 11:56 | Tennis24.bg

До преди Григор Димитров да навлезе във вихъра на кариерата си, Орлин Станойчев беше най-добрият български тенисист в историята и единственият, пробивал в Топ 100. Той сподели и мнението си за приключилия турнир DIEMA XTRA Sofia Open. Според него, тази година надпреварата е била по-хубава от миналогодишната и причината за това се крие в идването на Стан Вавринка. Швейцарецът е най-титулуваният тенисист, стъпвал по кортовете у нас някога.

"Мога да кажа, че тази година турнирът ми харесва много повече от миналата, още от началото имаше страхотни мачове, участваха и много добри играчи. Голяма радост беше да видим и Стан Вавринка. По мое мнение, такъв тенисист в България не е идвал", заяви Станойчев пред DIEMA SPORT.

"Стан е уникален тенисист и ранкингът у е назад, само защото се възстановяваше от контузия. Това е човек, който е един от най-добрите в света, един от главните претенденти за печелене на турнири от Големия шлем. Има три трофея все пак. Познавам го много отдавна, има страхотни удари", заяви още бившият тенисист.

"Залата е пълна, страхотна посещаемост. Нормално е да е така, хората да гледат велик тенисист като Стан. Един път в годината хората могат да гледат на живо тенис на най-високо ниво", добави той и разкри впечатленията си от българското представяне.

"От българското участие гледах малко Адриан Андреев, не можах да гледам Александър Донски, но се запознах с него и треньора му. Много симпатично момче със страхотен сервис. Много е важно да имаш голямо оръжие в този спорт. Има няколко млади тенисисти, Александър Лазаров се представи добре в квалификациите."

"За тези млади момчета е важно да видят, че не са толкова далече от тези големи тенисисти. Те трябва да продължат да тренират усилено и в един момент ще им се сбъднат мечтите. Единственият съвет, който бих им дал, е да са позитивни и да мислят по този начин. Трябва да са много здрави, да имат добра програма и възстановяване и ще постигнат много", добави Станойчев.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини