Башич шампион в София (снимки)



11-02-2018 19:24 | Любомир Тодоров

Тръгналият от квалификациите Мирза Башич е третият шампион на турнира в София.

 

В оспорван двубой боснецецът победи със 7:6(6), 6:7(4), 6:4 Мариус Копил от Румъния след 2:20 часа игра и спечели първа титла в кариерата си.

 

Сред зрителите в пълната зала "Арена Армеец" беше и легендарната Магдалена Малеева заедно с дъщеря си Юлия.


В третия гейм босненецът поведе с 40:0 и реализира третата си точка за пробив за 2:1. Това бе първият допуснат брейк от Копил в целия турнир. В петия 129-ият в света Башич отново имаше точка за пробив, но този път не успя. При 5:4 босненецът сервираше за частта, но трепна. Румънецът поведе с 40:0 и стисна победно юмрук при третата възможност.


Стигна се до тайбрек. Копил поведе с 4:2 точки при смяната на половините. Башич се мобилизира и стигна до сетбол при 6:5, но съперникът го отрази с отлично излизане на мрежата. При втория сетбол тенисистът от Арад изпрати топката в мрежата от форхенд и така загуби първия си сет в турнира.


Амбицираният Копил стартира с пробив следващата част. В деветия гейм той стигна до сетбол, но Башич го отрази. Веднага след това при 5:4 93-ият в ранглистата румънец сервираше за частта, но беше пробит след перфектен минаващ удар на босненеца. След 11-ия гейм той повика физиотерапевт на корта. 


Отново частта трябваше да бъде решена с 13-и дълъг гейм. Смяната на половините дойде при 3:3. При 6:4 Копил имаше два сетбола за изравняване на частите и реализира първия. След час и 35 минути игра шампионът в София щеше да се определи в трети сет.


Преди началото му квалификантът получи масаж в областта на гърба. Във втория гейм румънецът имаше точка за пробив, но не успя да я направи. В седмия гейм пък квалификантът имаше на два пъти брейк пойнт, но също не проби. И при следващото подаване Копил беше под заплахата от пробив и този път Мирза успя. Веднага след това при 5:4 той сервираше за титлата. Поведе с 40:15 и ликува, падайки на колене след първата шампионска точка.

 

СНИМКИ ОТ ФИНАЛА

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини