Пол Макнами: Имахме късмет с Вавринка (снимки)



03-02-2018 16:54 | Станко Димов

Турнирният директор на DIEMA XTRA Sofia Open Пол Макнами призна, че организаторите са имали късмет да попълнят жребия с играч като Стан Вавринка. Припомняме, че именно швейцарецът замени в последния момент Григор Димитров, който няма да защитава трофея си заради контузия в рамото.  

„Контузии се случват, за съжаление Григор Димитров трябваше да се откаже. Беше изненада и за нас, и за Стан Вавринка. Трябваше да търсим спешно решение и всичко стана много бързо. Много сме му благодарни, че се съгласи“, коментира Макнами след днешния жребий за основната схема, където очаквано Вавринка е поставен под №1.

„Разговарях с хора от АТP, които ми казаха, че не помнят подобно нещо да се е случвало. Стан е един от малкото действащи тенисисти с три титли от Големия шлем. Това само по себе си говори какъв играч ще имаме възможност да гледаме в София.

Естествено, имахме и късмет в ситуацията с него, че той отпадна рано в Австралия и в програмата му тази седмица беше свободна. За него също ще бъде добре, че идва в София, защото ще получи възможност да изиграе няколко мача. Най-важното е, че той е здрав“, каза още Макнами.

Самият Вавринка пък ще стартира в София директно от втория кръг, където ще срещне квалификант или Александър Донски (България).

ГАЛЕРИЯ ОТ ЖРЕБИЯ ЗА ОСНОВНАТА СХЕМА

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини