Жребият за Sofia Open е факт (снимки)



03-02-2018 15:18 | Станко Димов

Жребият за третото издание на турнира на твърди кортове в зала в София е факт. Водач в схемата е Стан Вавринка, който в последния момент замени в турнира контузения Григор Димитров.

Швейцарецът, носител на 3 титли от Големия шлем, ще стартира в българската столица директно от втория кръг, където ще срещне тенисист от квалификациите или държавния ни шампион в зала Александър Донски.

Директно в основната схема с „уайлд кард“ попаднаха още двама българи – Адриан Андреев и Димитър Кузманов. Андреев ще дебютира с двубой срещу Денис Истомин (Узбекистан), а Мико ще премери сили със седмия поставен Жоао Соуза. Любопитен е фактът, че всички български тенисисти попаднаха в една част на схемата.

Поставеният под №2 Адриан Манарино (Франция) ще започне от втория кръг срещу Маркос Багдатис или Михаил Кукушкин. №3 в схемата Жил Мюлер ще играе на осминафиналите срещу Андреас Сепи или Михаил Южни.

На церемонията по тегленето на жребия присъстваха турнирният директор Пол Макнами, генералният секретар на БФТ Катерина Генова, съпервайзерът на АТР Миро Братоев, тенисистите Михаил Южни и Димитър Кузманов и др.

Квалификациите за Sofia Open започва в неделя, а двубоите от основната схема в понеделник.

ГАЛЕРИЯ ОТ ТЕГЛЕНЕТО НА ЖРЕБИЯ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини