Australian Open започна със серия гафове



11-01-2018 18:29 | Станко Димов

Първият за сезона турнир от Големия шлем – Australian Open, започна с поредица от гафове. В четвъртък организаторите изтеглиха жребия за срещите от основната схема, но информация за двубоите вече беше изтекла. Докато шампионът от миналата година Роджър Федерер даваше интервю и домакините уж се подготвяха за жребия, на електронното табло на корта, на който се провеждаше церемонията, вече бяха обявени двойките при мъжете.

Иначе веднага след интервюто на Маестрото жребият „беше изтеглен“ и двойките се оказаха…същите.

Огромен гаф предизвика и вторият гост за интервю – Мария Шарапова. Рускинята, шампионка в турнира преди 10 години, беше хваната с допинг именно на Australian Open преди 2 години, заради което мнозина не одобриха решението на домакините да я поканят на жребия.  

„Просто искахме да поканим бивш шампион, а тя изтърпя наказанието си и заслужаваше такава възможност. Радваме се, че тя веднага прие поканата ни“, обясни турнирният директор Крег Тайли.

Тъй като Серина Уилямс и Виктория Азаренка няма да участват в Австралия, единствено Шарапова и Андгелик Кербер са триумфирали в Мелбърн от настоящите участнички в основната схема. Германката обаче се подвизава на кортовете в Сидни и съответно остана като вариант единствено Шарапова, която е 47-ма в световната ранглиста.

Гафовете са нетипични за Australian Open, който през последните години редовно се славеше като турнира с най-добра организация.

Двубоите от основната схема в Мелбърн започват в понеделник.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини