Уилямс срещу Бенчич на старта – вижте жребия при дамите



11-01-2018 11:25 | Станко Димов

Финалистката от миналата година Винъс Уилямс изтегли изключително неприятен жребий на Australian Open. Американката, поставена под №5 в схемата, ще играе на старта срещу една от най-талантливите състезателки в Тура Белинда Бенчич.

Представителката на Швейцария спечели няколко турнира в края на миналия сезон, а в началото на този започна с триумф и на Хопман къп, където си партнира с Роджър Федерер.

Припомняме, че шампионката от миналата година Серина Уилямс няма да защитава трофея в Мелбърн. Водачката в ранглистата и схемата Симона Халеп стартира в турнира срещу участващата с „уайлд кард“ Дестъни Айва. Във втория кръг обаче е възможен двубой с Южени Бушар, а в третия с Петра Квитова.

№2 в схемата Каролина Вожняцки ще се изправи на старта срещу намиращата се в добра форма румънка Михаела Бузарнеску. Шампионката от „Ролан Гарос“ Елена Остапенко също ще има интересна съперничка на старта.

Латвийката ще срещне опитната италианка Франческа Скиавоне, която първоначално се беше отказала от тениса след края на миналия сезон, но в последствие реши да играе и тази година. Скиавоне също е шампионка от „Ролан Гарос“ – 2010.

Мария Шарапова, която е шампионка в Мелбърн преди 10 години, се завръща в турнира с двубой срещу Татяна Мария (Грузия). Още във втория кръг Маша може да срещне поставена тенисистка – Анастасия Севастова (Латвия).

ЕТО И ПЪЛНИЯ ЖРЕБИЙ ПРИ ДАМИТЕ!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини