Томова изпусна Ерани в супер драма (видео)



14-12-2017 16:43 | Станко Димов

Виктория Томова приключи участието си на турнира на твърди кортове в Дубай, който е с награден фонд $100 000 и гостоприемство. Най-добрата българска тенисиста отстъпи пред бившата №5 в света Сара Ерани с 6:2, 5:7, 5:7 след повече от два часа и половина игра.

Томова определено има за какво да съжалява, тъй като водеше със сет и 5:2, но не успя да затвори срещата. Във финалния сет българката отново сервира за мача при 5:4, но и този път не сполучи, след което загуби.

С достигането си до четвъртфиналите Томова заработи 28 точки за ранглистата. Ако беше победила днес, на полуфиналите Вики щеше да срещне още една бивша представителка на Топ 10 – Белинда Бенчич (Швейцария).

Срещата започна отлично за Томова, която спечели 5 от първите 6 гейма и поведе с 5:1. До края на сета Ерани успя още веднъж да вземе подаването си, но за повече италианката нямаше сили. През втората част Томова отново стартира силно и поведе с 5:2 гейма, като беше само на 4 точки от чист успех. В този момент обаче Томова тотално загуби концентрация и отстъпи в 6 последователни гейма, в четири от които на 0.

Във финалната част на срещата Ерани първа проби и поведе с 4:2, но Томова показа характер и обърна до 5:4 в своя полза, като получи шанс да сервира за мача. Вики обаче не се справи, а в последствие не взе повече гейм до края.

Сара Ерани е бивша №5 в ранглистата на единично и №1 на двойки, където има кариерен Голям шлем с Роберта Винчи. През август тази година стана ясно, че е дала положителна допинг проба за употреба да забранено вещество и беше наказана с лишаване от състезателни права само за няколко месеца.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини