Чун и Рубльов ще спорят за трофея в Москва



11-11-2017 12:00 | Tennis24.bg

Хьон Чун от Република Корея изигра пет сета, за да си осигури финал на турнира ATP NextGen в Милано срещу Андрей Рубльов. Известният със силния си сервис азиатец надигра руснака Данил Медведев с 4:1, 4:1, 3:4(4), 1:4, 4:0, докато Рубльов победи без особени проблеми хърватина Борна Чорич с 4:1, 4:3(6), 4:1.

"Все още търся правилния ритъм. Напоследък не играех особено добре и губех мачовете бързо, но сега мисля, че се справям значително по-добре. Играя по-силно", каза Рубльов след победата.

Хьон Чун ще има възможност да спечели първа титла в професионалната си кариера по-късно днес, въпреки че турнирът в Италия е само за тенисисти до 21 години.

Кореецът стигна до финала с перфектен баланс 3-0 в групата си и пренесе тази форма на полуфиналите срещу Медведев. Той спечели за малко под два часа, след като спаси десет от 13-те възможности за пробив на руснака.

Рубльов пък се справи с Чорич за 62 минути. "Това беше най-добрият ми мач през седмица. Доволен съм и се надявам да играя още по-силно на финала", добави руснакът, който изпрати 17 печеливши удара в полето на хърватина.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини