Ще спре ли Федерер серията на Надал? Гледайте финала в Шанхай онлайн тук



15-10-2017 07:30 | Станко Димов

Първите двама в световната ранглиста – Рафаел Надал и Роджър Федерер, се изправят един срещу друг на финала на турнира в Шанхай, който започва в 11:30 часа българско време. Това ще бъде 38-и сблъсък между двамата, като до момента Рафа води с 23-14 победи.

Федерер обаче е спечелил последните 4 дуела, 3 от които тази година – на Australian Open, Индиън Уелс и Маями. Надал няма успех над Маестрото от януари 2014-а година, когато го надви на полуфиналите на Australian Open.

Надпреварата в Шанхай е една от трима от „Мастърс 1000“ сериите, които испанецът никога не е печелил. Друготе две са в Париж и Маями. Федерер е шампион в турнира от 2014-а.

При успех, швейцарецът ще намали с малко преднината на Надал на върха на ранглистата. Ако Рафа спечели турнира обаче, то по всяка вероятност ще си гарантира зимуването на върха на ранглистата.

Надал е в серия от 16 последователни победи, която стартира на US Open и продължи в Пекин и Шанхай. От началото на сезона Матадора има 6 титли и 3 загубени финала.

ГЛЕДАЙТЕ ФИНАЛА В ШАНХАЙ ОНЛАЙН ТУК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини