Федерер на финал №143



Федерер на финал №143
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
14-10-2017 17:15 | Любомир Тодоров

Рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер ще спори за титлата в Шанхай с Рафаел Надал. Швейцарецът се класира на 143-ия си финал и в неделя ще се бори за титла №94.


Вторият поставен направи обрат срещу №16 Хуан Мартин дел Потро с 3:6, 6:3, 6:3 след почти два часа игра.


Федерер първи стигна до точка за пробив в десетминутния трети гейм, но Делпо се спаси. После самият той направи брейк за 4:2, когато съперникът изкара от бекхенд топката в аут. При 5:3 южноамериканецът сервираше за сета и го затвори с осмия си ас.


В следващата част Маестрото проби за 4:2 при петата си възможност, когато Дел Потро изпрати форхенд в аут и после рутинно изравни частите.


В третия гейм на заключителния сет форхендът на аржентинецът отново го предаде и Федерер проби за 2:1. При 3:5 Кулата от Тандил подаваше за оставане в мача. Роджър стигна до мачбол и го реализира след топка в аут на съперника.


Швейцарецът завърши със 72 процента вкаран първи сервис и 87 процента спечелени точки при него. Той постигна седем аса срещу 12 за Дел Потро.


Надал води с 23-14 победи срещу Федерер. Тази година те играха на три финала (в Мелбърн, Индиън Уелс и Маями), спечелени от Маестрото.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини