Шарапова: Признах грешката си, сега отново съм тук



14-09-2017 11:23 | Станко Димов

Наскоро Мария Шарапова издаде биографията си Unstoppable - My life so far. Бившата водачка в световната ранглиста даде интервю за „Би Би Си“, в което презентира мемоарите си, а освен това говори и по „неприятната тема“ с употребата на забраненото вещество мелдоний.

Припомняме, че именно това беше причината Шарапова да не играе 15 месеца, преди да се завърне на корта през април тази година. Рускинята обаче беше широко критикувана от мнозина свои колеги, сред които Южени Бушар и Анди Мъри. Канадската тенисистка дори я нарече „измамница“ и сподели, че според нея Шарапова не трябва да получава позволение да играе никога повече.

„Мисля, че това са коментари, които не се основават на факти, затова не ги вземам под внимание“, отговори Шарапова пред „Би Би Си“.

Доскорошният водач в ранглистата при мъжете Анди Мъри също захапа Маша и заяви, че намира за странно как предимно спортисти от върха на елита са имали сърдечни проблеми, заради които им се е налагало да използват позволения до януари 2016-а мелдоний.

„Не мисля, че те (критиците ѝ) наистина имат мнение, защото не притежават фактите. Мисля, че те използват видове думи, които правят заглавията в медиите. Но в крайна сметка това е моята кариера и аз се изправих срещу този проблем, признах грешката си, изтърпях наказанието си и се завърнах“.

Шарапова призна още, че е взимала мелдоний от 2006-а година поради здравословни проблеми. Едва от януари 2016-а веществото влиза в списъка на забранените. Шарапова също така постави под въпрос дали употребата на мелдоний трябва да бъде забранена, тъй като според нея няма доказателства за ефектите върху издържливостта на тялото, които оказва той.

„Всъщност, проблемът е, че никой не може да докаже какъв ефект има мелдоният върху тялото. Няма доказателства. Тогава на какво е базирано моето наказание?“, попита лаконично Шарапова.

Какво друго каза Шарапова:

За преместването в САЩ на 6-годишна възраст: „Беше лудо пътешествие. Усвоих езика много бързо, защото бях около деца, които говореха английски. Никога не ходих на училище, за да уча езика. Гледах „Барни“ и още много детски филмчета по телевизията“.

За първия път, когато е видяла сестрите Уилямс: „Баща ми каза, че трябва да ги гледаме и изучаваме. Аз обаче в никакъв случай не исках да ме видят, че ги гледам и изучавам. Тренирах наоколо и тайно ги гледах като шпионин.

За равното заплащане в тениса: „Като жени спортисти сме изправени пред пречки, все още има хора, които ни критикуват. Имаме да извървим дълъг път, но продължаваме борбата с нашия професионализъм“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини