Шарапова мислела за край на кариерата през 2016 г.



08-09-2017 16:09 | Любомир Тодоров

На 12 септември в Ню Йорк ще бъде официалното представяне на биографията на Мария Шарапова Unstoppable - My life do far.


Вече се появиха извадки от чаканата книга на бившата номер едно в тениса. Епиграфът в началото е от Нелсън Мандела: "Не съдете за мен по моите успехи, а по това колко пъти съм падал и пак съм се изправял"


В пролога Шарапова признава, че е мислела за отказване от тениса още през 2016 година.


"Серина Уилямс ме победи на финала на Australian Open през 2015-а в два сета с тайбрек. Никой не иска да губи, но аз напуснах тогава корта с твърдост и оптимизъм. Очаквах новия сезон, който да стане един от моите последни. Знаех, че краят е близо и исках да си отида красиво. Да обиколя за последен път турнирите от Големия шлем - да започна с Откритото първенство на Австралия, после "Ролан Гарос", Уимбълдън и всичко да завърши на US Open", пише Маша.


Тя говори и за отношенията си със Серина Уилямс.


"Серина е живото въплъщение на моите победи и неуспехи - нашите съдби са завинаги преплетени. Точно нея победих на финала на Уимбълдън през 2004 г., за да мога на 17 да съм на световно ниво. После побеждавах всички, които печелеха срещу Уилямс, но не успявах срещу самата нея. В това има тайна. Това е нашата тайна, която ще разкрия, когато му дойде времето", казва бившата приятелка на Григор Димитров.


 


За мелдония, заради който беше дисквалифицирана за 15 месеца, Шарапова отново твърди, че не е помогнал с нищо на играта ѝ, а го използвала от 2006-а по предписание на личния лекар, заради проблеми със сърцето и като предпазна мярка срещу диабет, за който имала наследствена обремененост. Милдронатът бил разпространено лекарство, което хората в Източна Европа и Русия пиели както ибупрофена.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини