Вердаско преди финала: Раонич ще е топ играч много скоро



13-02-2011 14:49 | Николай Драгиев

Фернандо Вердаско е на път да защити титлата си то турнира в Сан Хосе. Испанецът се класира за финал, след като победи с 6:4, 6:4 Хуан Мартин дел Потро и си осигури двубой за титлата с Милош Раонич.

Любопитното е, че през следващата седмица Вердаско ще играе в Мемфис, а в първи кръг на турнира, за негов съперник бе определен също Милош Раонич.

След деветата си поредна победа в Сан Хосе, Вердаско коментира: "Подходих изключително сериозно към този мач. Исках да съм 100% готов и видяхте, че започнах мача с пробив в подаването му. Всичко в играта ми се получи както исках. Условията и настилката в Сан Хосе пасват перфектно на играта ми."

"Фернандо бе много по-добър от мен. Изоставах още от самото начало, но така и не намерих начин да обърна резултата," призна от своя страна Дел Потро.

Интересното е, че в момента Дел Потро е 448-и в ранглистата и можеше да стане вторият най-ниско класиран играч с титла от АТР. Рекордът държи Лейтън Хюит, който през 1998 г. печели в Аделаида като 550-и в света.

За финалиста Милош Раонич, който в началото на годината бе 152-и, залогът също не е малък. При първа титла в кариерата си от АТР, той ще стане 59-и в света, а при загуба 66-и.

"Тренирах два пъти с Раонич преди Australian Open и познавам играта му. Милош притежава един от най-мощните сервиси, агресивен е от основната линия и просто не му пука с кой играе. Със сигурност ще бъде сред най-добрите в света много скоро," анализира още Вердаско.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини