Раонич надстреля Карлович, готов е за първа титла



13-02-2011 03:26 | Николай Драгиев

По любопитен начин се подготви за първия си финал от АТР Милош Раонич. Талантът от Канада игра тренировъчно-демонстративен мач пред пълните трибуни в Сан Хосе срещу друга машина за асове - Иво Карлович. Хърватинът спечели мача със... 7:6(3), 7:6(7), но своеобразната надстрелка за най-бърз начален удар бе спечелена от Раонич с неговите 233 км/час. Милош направи и опит над 240 км/час, но топката излезе в аут.

До момента в Сан Хосе Раонич е абсолютен лидер по някои показатели - вкарал е 45 аса и е спечелил 87% от точките след първи сервис.

През седмицата пък Раонич бе "вдъхновен" от своя идол Пийт Сампрас, с който успя да се запознае. "Най-сериозният съвет, който той ми даде, е че най-добрите играчи в света знаят как да печелят, дори когато не са в оптимална форма. Той е моят идол и когато растях, знам че искам моя стил да прилича на неговия," коментира Милош, който е роден в Черна гора.

Раонич ще играе във финалния двубой с Фернандо Вердаско.

"Това е просто един мач, няма значение че е финал. Щом срещата започне аз просто се съсредоточавам да я спечеля, не се обременявам със странични мисли," допълва Раонич, който ще бъде 59-и при титла в ранглистата и 66 при загуба на финалния мач.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини