Хантухова детронира Звонарьова, рускинята беснее



12-02-2011 14:31 | Станко Димов

Рускинята Вера Звонарьова не успя да се класира за трета поредна година на финал на турнира В Патая, Тайланд. В среща от полуфиналите 26-годишната московчанка и двукратна шампионка отстъпи с 6:7 (3), 4:6 на Даниела Хантухова.


Мачът между двете продължи повече от два часа и предложи много борба и битка за всяка точка.


Въпреки, че през първия сет бе по-агресивна, Звонарьова не успя да приключи нещата преди допълнителния гейм, който впоследствие загуби със 7:3 точки.

 

През втората част 32-ата в света Хантухова осъществи един пробив, който се оказа напълно достатъчен за крайния успех.

Особено любопитен момент имаше в края на мача. Съдията на стола наказа Звонарьова с една точка, защото е разчела по устните на рускинята обидни фрази. Това дори осигури мачбол на Хантухова, което вбеси Звонарьова и тя отказа да играе.

"Не съм съгласна. Говорех на себе си, при това на руски. Не мисля, че тя може да разбере това. Денят не бе добър за мен. Не издържах на напрежението и не успях да се концентрирам върху играта," призна Звонарьова, която също така счупи и ракета.

Щастливата Хантухова бе на другия полюс. "Беше драматична битка. Дори аз съм изненадана от добрата си форма. Тя е силен опонент, но трябва да останеш и силен психически," коментира тя.


В спор за място на финала Хантухова ще се спори със Сара Ерани, която по-рано през деня спечели изцяло италианския сблъсък с Роберта Винчи - 6:1, 6:4.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини