Фатална 13-та победа за Вера, Ана Иванович пак се срина



11-02-2011 15:42 | Станко Димов

Вера Звонарьова продължава победния ход на турнира в Патая, Тайланд. Шампионката от последните две години се нуждаеше от 2 часа и половина игра, за да постигне 13-ата си поредна победа в надпреварата и да се класира за полуфинал след успех с 6:4, 4:6, 6:4.


Съперник на Звонарьова бе китайката Пън Шуай, 40-та в ранглистата на WTA. Мачът започна напълно според очакванията и след изключително стабилна игра на рускинята тя спечели първия сет с 6:4.

 

Нещо повече, московчанката поведе с ранен пробив във втория сет и предвкусваше поредния лесен успех в Патая. Нищо подобно обаче не се случи. Шуай не само, че върна пробива, но влезе в страхотна серия и обърна развоя на сета - 6:4. В третата част драмата бе пълна - азиатката видимо бе по-свежа и тормозеше сериозно съперника.

 

Звонарьова обаче излезе суха и благодарение на опита си успя да измъкне мача, с което да се класира за полуфинал в турнира. Там тя ще се изправи срещу Даниела Хантухова, която макар и не в оптимално физическо състояние, се справи с Акгул Аманмурадова с убедителното 6:2, 6:0.

До момента Звонарьова води с 4:1 победи в мачовете с Хантухова, така че е абсолютна фаворитка за място на финал.


Място сред най-добрите 4 си гарантира и италианката Сара Ерани, която се наложи в три сета над преминалата квалификациите казахстанка Галина Воскобоева след 2:6, 6:3, 6:2.

На финал със сигурност ще има представителка на Италия, тъй като съотборничката на Ерани за Фед Къп - Роберта Винчи също достигна до полуфинал. Тя победи изненадващо лесно Ана Иванович със 7:5, 6:3.

До момента Роберта Винчи води с 2:0 победи срещу Ерани в сблъсъците между тях.

ПРОГНОЗИРАЙТЕ ПОЛУФИНАЛИТЕ!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини