Рубльов: Срещу Григор имах късмет



01-09-2017 13:31 | Станко Димов

Андрей Рубльов записа най-голямата победа в кариерата си до момента, след като в четвъртък надви със 7:5, 7:6, 6:3 Григор Димитров във втория кръг на US Open. 19-годишният руснак изоставаше с пробив в първите два сета, но и в двата случая намери начин да обърне развоя на събитията в своя полза. Благодарение на успеха за първи път в кариерата си Рубльов е в III кръг на турнир от Големия шлем.

„Успях да намеря игровия си ритъм, което беше едно от основните неща днес. Аз обичам да играя агресивно и когато ударите ми се получават мога да се конкурирам с много от добрите момчета в Тура“, коментира Рубльов след успеха над Димитров.

Попитан за връщането на пробивите в първите два сета, москочанинът коментира следното: „Просто се опитвах да запазя концентрацията си, да продължа да се боря, без значение дали изоставам с пробив или не. В края имах малко късмет. Направих няколко добри ретура, изстрелях няколко топки в близост до линиите и успях да пробия.

Показах емоции, опитах се да не спирам да се боря и това проработи. По-рано в двубоя, когато имах точки за пробив, не успях да се възползвам. След това обаче нещата се получиха. В тениса никога не можеш да знаеш какво ще се случи“.

Рубльов говори и за голямата промяна в кариерата му в последната година: „Доскоро се състезавах при юношите. Начинът, по който се подготвях не беше лош, но с него нямаше как да стана професионален тенисист. През последната година обаче всичко се промени. Смених отбора си из основи и сега това започна да се отплаща. Направих сериозни подобрения. Играта ми се разви много“.

Руснакът, като повечето тенисисти, има своите ритуали преди мач. „Преди първия си двубой в Ню Йорк вечерях в един японски ресторант. Снощи посетих същия ресторант. Утре няма да играя, така че ще имам възможността да сменя заведението (смее се)“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини