Григор Димитров приключи в Ню Йорк



31-08-2017 22:26 | Любомир Тодоров

Седмият поставен в схемата на US Open Григор Димитров отпадна във втория кръг на турнира от Големия шлем.


Българинът отстъпи на 53-ия в света Андрей Рубльов от Русия с 5:7, 6:7(3), 3:6 на "Луис Армстронг" в Ню Йорк.

Гришо започна отлично мача и проби 19-годишния си съперник за 3:1, след което уверено затвърди. При 5:3 българинът сервираше за сета. Но амбициозният Рубльов игра агресивно. Димитров отрази две точки за връщане на пробива, но при третата форхендът му излетя в аут. Кризата при първата ни ракета продължи, той беше пробит отново след първата си двойна грешка, а в 12-ия гейм московчанинът сервираше за сета. Григор успя да отрази три възможности на съперника, но при четвъртата капитулира.


Димитров възвърна концентрацията си в началото на втория сет и проби при петия си шанс за 3:1, след което затвърди на нула. Но в средата на частта отново Григор се отпусна, сервисът му спря да работи и Рубльов върна брейка за 3:4. Хасковлията реагира като ужилен, стигна до две точки за нов пробив при 40:15, но сервисът на съперника не му позволи да го осъществи. В логичния тайбрек руският тийнейджър водеше с 5:1 точки при смяната на полетата. При 6:3 Рубльов получи три сетбола и реализира още първия с форхенд уинър.


КАК СЕ РАЗВИ СРЕЩАТА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ


Сервисът отново не беше на разположение на Гришо в третия сет, когато беше проби за 1:3 на 15. В следващия гейм деветият в света българинът се опита да го върне, стигна на три пъти до дюсове, но не успя и Рубльов затвърди. В шестия гейм Димитров направи десетата си двойна грешка в мача и губеше с 15:40, но намери сили и воля да измъкне подаването си. При 5:3 Рубльов сервираше за място в трети кръг. Стигна до мачбол и го реализира с форхенд по диагонала.

Григор завърши с 35 уинъра (10 аса) и 39 непредизвикани грешки (11 от тях двойни). Той вкара 60 процента първи сервис и реализира 75 процента от точките при разиграването му.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини