Ким Клайстерс е на крачка от №1 в света



09-02-2011 22:25 | Николай Драгиев

Ким Клайстерс е само на един мач от това да бъде номер 1 в света. Белгийката срещна не малко затруднения преди да победи Кристина Бароа (Германия) с 4:6, 6:2, 6:0 по пътя към четвъртфиналите на турнира от категорията "Premier" в Париж.

Световната номер 2 стартира мача трагично и за отрицателно време изоставаше с 0:4. Тя стабилизира играта си и за малко не стигна до пълен обрат. Все пак опитната Бароа поведе след 6:4.

До края на срещата Клайстерс наложи убийствено темпо и загуби само два гейма - 6:2, 6:0. Ако спечели срещата си най-вероятно с Надя Петрова от четвъртфиналите, Клайстерс ще се завърне на лидерската позиция при дамите. Тя води с 4:1 победи над Петрова. Рускинята обаче спечели с 6:0, 6:1 последната им среща на Australian Open 2010.

"Беше ми трудно да играя срещу опонент, който не съм срещала. Знаете, че е трудно да се настроиш за игра, след като пътуваш много и смениш обстановката. Дори и след първия сет обаче не бях притеснена. Мисля че се справих добре в края на мача," коментира Клайстерс след победата.

Напред в турнира продължават още Андрея Петкович и Янина Викмайер. Петкораци надви със 7:5, 3:6, 6:2 Ангелик Кербер, също представяща Германия.

Викмайер пък се наложи над Елена Веснина със 7:6, 6:2. Намиращата се в добра форма Ализе Корне пък отстъпи пред София Арвидсон след 2:6, 6:7.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини