Серина Уилямс обеща: Връщам се напролет (видео)



09-02-2011 15:21 | Николай Драгиев

Бившата номер 1 в света Серина Уилямс категорично обяви, че ще се завърне на корта през пролетта. Американката е силно мотивирана отново да се докаже и да продължи да печели.

Тя се контузи по куриозен начин през миналото лято, когато поряза своя крак в ресторант. Първоначално се очакваше тя да пропусне само US Open, но тя не успя да вземе участие и на Australian Open. В нейно отсъствие двете титли грабна Ким Клайстерс, която почти сигурно ще оглави световната ранглиста през следващата седмица.

"Ще бъде страхотно да се върна тази пролет. Това ще стане рано или късно. Има толкова много какво да постигна. Искам да продължа да печеля. Ще се наслаждавам на играта," коментира Серина, която не се ангажира с точна дата, на която ще осъществи завръщането си.

"Най-много от всичко искам да играя на двойки отново," допълни Серина, която със сестра си Винъс има 12 титли от Големия Шлем на двойки, както и два златни олимпийски медала в същата дисциплина.

Целта пред Серина е успешно завръщане на "Ролан Гарос", където досега тя има едва една титла. След това тя ще се концентрира върху защитата на титлата си от Уимбълдън.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини