Федерер и Зверев спорят за титлата в Канада



13-08-2017 07:49 | Любомир Тодоров

Роджър Федерер и Александър Зверев се класираха за финала на турнира в Монреал, който е от сериите "Мастърс 1000". Швейцарецът и германецът излизат за шести път в мач за титлата през сезона. Двубоят е от 23:00 часа наше време.

Маестрото се наложи над Робин Хаасе, който спря Григор Димитров, с 6:3, 7:6(5) след 77 минути игра. Така той записа 16-а поредна победа.

Във втория гейм Федерер поведе с 40:0 при сервис на холандеца, но пропиля общо четири точки за пробив преди да успее. Хаасе веднага направи рибрейк, но 36-годишният Роджър проби отново за 3:1 и до края на сета нямаше проблеми. Във втория нямаше нито един брейк пойнт. В закономерния тайбрек Маестрото поведе с 3:0 точки, но съперникът му изравни и дори поведе с 5:4. Федерер обаче спечели следващите три разигравания, а с това и срещата.

"Взех правилното решение да участвам тук. Щастлив съм, че стигнах здрав до финала. Не изразходвах много енергия, защото разиграванията бяха къси, бях добър на мрежата", заяви Федерер, който е печелил два пъти "Роджърс къп" през 2004 и 2006 г., но тогава турнирът беше в Торонто.

След това Александър Зверев спечели дербито на младите таланти срещу канадеца Денис Шаповалов с 6:4, 7:5, за да стигне втория си "Мастърс 1000" финал след успешния в Рим.

Мачът продължи час и 43 минути. Двамата сервираха убедително до деветия гейм на първия сет. Тогава германецът успя да пробие на 15 подаването на левичаря и след това затвори лесно частта. Във втората двамата си размениха ранни пробиви. Шаповалов имаше три поредни точки за 5:4, но не успя. След това, в 11-ия гейм, Зверев стигна до брейк пойнт, реализира го и после се наложи в маратонска игра, в която отрази три точки за връщане на пробива, преди да реазира третия си мачбол, когато съперникът изкара бекхенда си в аут.



Федерер води с 2-1 победи срещу Зверев. За последно те се срещнаха на финала в Хале, когато рекордьорът по титле от Големия шлем спечели с 6:1, 6:3.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини