Зверев срещу Шаповалов в битка за място на финал



12-08-2017 09:02 | Николай Драганов

Двама от най-талантливите млади играчи в ATP тура ще се изправят един срещу друг на полуфинал в "Мастърс" турнира в Монреал. 20-годишният Александър Зверев, който е водач в класирането за място на финалния турнир за младежи в Милано, ще има за съперник 18-годишният представител на домакините Денис Шаповалов, който успя да отстрани Рафаел Надал по-рано през седмицата.


Зверев продължава прекрасното си представяне на корта и след като преди седмица спечели трофея от сериите ATP 500 във Вашингтон, вече е само на две крачки от втора "Мастърс" титла след тази в Рим. Младият германец се наложи на четвъртфиналите на Rogers Cup над Кевин Андерсън след 7:5, 6:4, постигайки своята 44-та победа през 2017 година. Зверев вдигна трофея във Вашингтон преди няколко дни именно след победа над Андерсън на финала.


"Гледам да не мисля толкова много за това. Опитвам да играя всеки мач по един и същ начин", коментира Саша отличната си серия, която вече е от осем поредни победи. 


Приказката на неговия съперник на полуфиналите Денис Шаповалов продължи с успех над Адриан Манарино след 2:6, 6:3, 6:4 в отделните части. Канадецът стана най-младият играч, който намира място на "Мастърс" турнир. Той и Саша Зверев никога досега не са се срещали. "Той свърши невероятна работа, за да намери място на полуфиналите. Той е млад. Играе страхотен тенис. Ще дам всичко от себе си, за да го затрудня. Надявам се, че ще бъде страхотен мач", коментира Зверев.


По пътя към този полуфинал Шаповалов първо отстрани Хуан Мартин дел Потро, а след това нанесе една от малкото загуби на Надал през годината, като по този начин не му позволи да стане №1 в ранглистата още тази седмица. "Бях срещу прогнозите няколко пъти тази седмица. Радвам се, че успях да се преборя, като играех добър тенис в тези случаи. Това наистина показва колко съм подобрил психическата си настройка и как успявам да открия най-добрата си игра в правилните моменти", каза любимецът на домакините.


Шапалов започна седмицата като №143 в ранглистата и вече бе ясно, че ще влезе като №100 през новата седмица, но с победата над Манарино ще се изкачи до №67. Освен това вече заема 4-то място в "Пътят към Милано", където ще се съберат седемте най-добри играчи до 21 години, а осмият ще бъде поканен с уайлдкард. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини