Шаповалов спря Надал за №1



11-08-2017 07:38 | Любомир Тодоров

Канадският тийнейджър Денис Шаповалов победи водача в схемата на "Мастърс 1000" турнира в Монреал Рафаел Надал и не му позволи да продължи похода си към №1 в ранглистата.


Той надделя след 3:6, 6:4, 7:6(4) след почти три часа игра, за да стигне до четвъртфинал и да се превърне в най-младия тенисист, класирал се сред най-добрите в историята на сериите от 1990 година.


Началото на мача не предвещаваше такава развръзка. Надал проби в първия сет за 5:3 и го затвори веднага след това с гейм на нула. Шаповалов, който е №143 в ранглистата, започна устремно следващата част. Той поведе с 4:1 и изпусна две възможности да спечели и следващия гейм. Рафа използва разочарованието на 18-годишния Денис и веднага след това върна брейка за 3:4. В заключителния гейм канадецът стигна до сетпойнт при 40:30 и го реализира.


В решаващата част и двамата имаха възможности за пробиви, но никой не успя да постигне брейк. В логичния тайбрек опитният Надал поведе с 3:0 точки, но след това вдъхновеният Шаповалов спечели седем от оставащите осем разигравания и завърши с форхенд уинър, за да запише най-голямата победа в кариерата си пред погледа на хокейната легенда Уейн Грецки.


Канадецът завърши с 49 печеливши удари при 41 непредизвикани грешки. Той наниза общо девет аса.


Следващият съперник на Денис Шаповалов е френският левичар Адриан Манарино, който отстрани южнокорееца Хьон Чун с 6:3, 6:3.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини