Младите звезди с победи на старта в Монреал



09-08-2017 09:45 | Николай Драганов

Четирима играчи с шансове да попаднат във финалния турнир за младежите до 21 години в Милано в края на сезона записаха победи на старта в Монреал. 


Хьон Чун, Борна Чорич, Ернесто Ескобедо и Денис Шаповалов, които се борят за място за Next Gen ATP Finals, а част от тях попадат в Топ 10 на временната класация "Пътят към Милано", се поздравиха с успехи.


Петият във временното класиране за Милано Борна Чорич надигра с 6:2, 6:4 руският ветеран и бивш №8 в смета Михаил Южни. Така 20-годишният хърватин се добра до поставеният под №1 в схемата и трикратен шампион от Rogers Cup Рафаел Надал, който се бори да стане №1 в света още в Монреал. Любопитна подробност е, че Чорич води с 2:1 победи в преките двубои срещу Рафа.


21-годишния кореец Хьон Чун, който е шести в класацията за Милано успя да изхвърли от турнира Фелисиано Лопес след успех с 6:1, 4:6, 7:6(3) за повече от два часа игра. В следващия кръг Чун ще се изправи срещу Давид Гофен. Белгиецът, който наскоро се завърна на корта след неприятно контузия, получена от игра по време на "Ролан Гарос", успя да победи Юичи Сугита след 4:6, 6:1, 6:4. 


Американецът Ернесто Ескобедо, който влезе като "щастлив губещ" в последния момент вместо Томаш Бердих, успя да се възползва от своя шанс и победи за 86 минути Николос Басилашвили след 7:6(4), 6:4. Ескобедо е на 21 години и е под №9 в класацията за Милано, а в следващия кръг ще срещне Робин Хаасе от Холандия. Опитният холандец успя да отстрани Алберт Рамос-Виньолас след 6:3, 6:3. Победителят от мача Ескобедо - Хаасе пък е потенциален съперник на Григор Димитров в трети кръг, стига Гришо да запише победа над Миша Зверев в своя откриващ мач.


Младеж №11 в класирането за младежкия финален турнир Денис Шаповалов зарадва домашната канадска публика с успех над Рожерио Дутра Силва от Бразилия след 4:6, 7:6(8), 6:4 за 2 часа и 45 минути на корта. Следващият съперник на 18-годишния канадец ще бъде Хуан Мартин дел Потро, който в първи кръг отстрани Джон Иснър.


Към групата успешни младоци на старта в Монреал не успя да се присъедини руснакът Карен Хачанов, който е под №2 за Милано след водача Саша Зверев. Хачанов допусна поражение от Пабло Кареньо Буста след 6:3, 3:6, 2:6 в отделните части.  Следващият съперник на Буста ще бъде Кевин Андерсън, надиграл Дуди Села. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини