Тийм тръгна с победа във Вашингтон



02-08-2017 09:07 | Николай Драганов

Поставеният за първи път под №1 в схемата на ATP 500 турнир Доминик Тийм стартира успешно участието си във Вашингтон. 23-годишният австриец се наложи с 6:3, 6:3 над Хенри Лааксонен в двубой, започнал със закъснение заради дъжд.


Доминик загуби едва една точка на първи сервис в целия мач и не се изправи преди нито един шанс да бъде пробит от швейцареца. Това бе първи мач за него след загубата в пет сета от Томаш Бердих на Уимбълдън. Следващият съперник на Тийм ще бъде определен от сблъсъка между Малек Джазири и 15-тия поставен Кевин Андерсън. 


Към трети кръг напред продължава и №8 в схемата Джак Сок, който се наложи трудно над Мариуш Копил с два тайбрека - 7:6(2) и 7:6(6), а в следващия кръг очаква "щастливия губещ" заради отказването на Иснър австралиец Марк Полманс или една от младите надежди на домакините от САЩ Джаред Доналдсън, който се наложи в три сета над Дуди Села. 


С победа стартира участието си и 13-тият поставен Хуан Мартин дел Потро. Аржентинецът се наложи над Лукаш Лацко със 7:5, 6:2 и си гарантира суперсблъсък срещу Кей Нишикори още в трети кръг на надпреварата. Японецът победи трудно Доналд Йънг след 6:3, 4:6, 7:6(5). 


В четвъртината на Григор Димитров освен победата на Кайл Едмънд, който ще бъде първият съперник на Гришо, труден успех след два тайбрека срещу Райли Опелка постигна Данийл Медведев. Руснакът се наложи с 6:7(8), 6:3, 7:6(6) и ще срещне в трети кръг Стив Джонсън, а победителят от този мач очаква Димитров или Едмънд. 


Ясни са съперниците и на Александър Зверев и Ник Кириос, които са потенциални съперници на Димитров на четвъртфиналите. Саша ще се изправи срещу Джордан Томпсън от Австралия, надиграл Рубен Бемелманс, а Кириос ще има за съперник 26-годишният американец Тенис Сандгрен, който е под №106 в света. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини