Майер срещу Майер на финала в Хамбург



29-07-2017 18:50 | Николай Драганов

Двама играчи с фамилията Майер ще спорят за титлата в турнира от сериите ATP 500 в Хамбург в неделя. Шампионът от 2014 година Леонардо Майер от Аржентина ще се изправи срещу местния любимец Флориан Майер (Германия) в битка за трофея. 


За втора поредна седмица "щастлив губещ" ще се бори за титлата, след като Леонардо успя да надиграе своя сънародник Федерико Делбонис с 6:3, 7:5. Това ще бъде четвърти финал в кариерата на Леонардо Майер, като освен титлата тук преди три години, намиращият се под №138 в света в момента тенисист има и два неуспешни опита през 2014 и 2015 година.


Надеждата на домакините за трофей пък изненадващо се казва Флориан Майер, който успя да се наложи над далеч по-титулувания си съперник в лицето на Филип Колшрайбер. За нещастие на Колшрайбер, той се контузи при сет преднина и 2:3 гейма във втората част и трябваше да прекрати двубоя. 


Флориан Майер е под №101 в ранглистата, което означава, че трофеят със сигурност ще отиде в играч извън Топ 100. Германецът има малко повече опит във финалния двубои, като е спечелил титли - през миналата година в Хале и през 2011 година на червените кортове в Букурещ. Той има и четири изгубени финала.


Флориан Майер и Леонардо Майер са се срещали два пъти в ATP тура и делят по една победа, като никога досега не са играли на клей. През 2010 аржентинецът печели в Делрей Бийч на хард, а през 2013-та германецът стига до победата на тревата в Хале. 

 

/на снимката - Флориан Майер след победата над Колшрайбер/

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини