170-тият в света ще спори за титлата в Гщаад



29-07-2017 18:30 | Николай Драганов

Германският квалификант Яник Ханфман се класира за своя първи финал в ATP след драматична и изненадваща победа над Робин Хаасе с 3:6, 7:6(6), 7:6(4) на турнира в Гщаад от сериите ATP 250. 


Намиращият се под №170 в света германец записа шеста победа в последните седем дни, като този път се наложи над миналогодишния финалист в турнира, при това с цената на класиране на финал. В днешният двубой 25-годишният германец спаси четири мачбола.


Това е трета надпревара от календара на ATP, в която Ханфман играе в основната схема. Победата над Хаасе далеч не бе всичко, което той постигна на турнира, след като по-рано успя да отстрани шампиона Фелисиано Лопес, както и да осъществи още един обрат над Жоао Соуса. 


"Това означава много за мен. Да достигнах първия си финал, след като съм спасил четири мачбола, е невероятно. Наистина ми харесват условията тук, пасват на моята игра. Топката отскача по-високо. Утре отново ще съм аутсайдера и ще дам всичко от себе си. Никога не съм очаквал, че ще достигна до финал, когато седмицата започваше", заяви щастливият Ханфман. 


В опит да завърши приказката си по брилянтен начин, а именно с трофей, германецът ще се изправи срещу Фабио Фонини. Италианецът осъществи обрат и след 5:7, 6:2, 6:3 успя да се наложи над Роберто Баутиста Агут. 

 

Въпреки, че е на 25 години, Яник Ханфман е професионалист едва от 2015 година. Най-високата позиция, до която е достигал в кариерата си, е №165. Той направи своя дебют в ATP тура през юни в Мюнхен, където достигна четвъртфинал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини