Ким спира с тениса след края на сезона



28-01-2011 14:03 | Станко Димов

Ким Клайстерс заяви, че "вероятно" 2011-та ще бъде последната й пълна година в тениса. Белгийката бе попитана на пресконференция дали утрешният финал ще бъде последен за нея в Мелбърн, Клайстерс отговори така: "Да".


"Знам, че вероятно това ще бъде последният ми пълен сезон в тура. След това ще видим какво ще стане", коментира световната номер 3 в навечерието на двубоя с Ли На.


Както е известно в сряда Жюстин Енен изненадващо съобщи, че спира с активния спорт. Сърцатата тенисистка обяви, че травмата й в рамото я принуждава да вземе крайното решение.


"Тъжно е да видиш шампион като нея да прекратява кариерата си по подобен начин", сподели Клайстерс по адрес на сънародничката си.


Ким се завърна на корта в края на 2009-та година след близо тригодишна почивка. Само седмици след подновяването на кариерата си Клайстерс спечели титлата от US Open, която с лекота защити и през миналата година.


На срещата с журналисти днес Клайстерс призна, че гибелта на баща й Лео и раждането на дъщеря й Джейда, са оказали сериозно влияние за завръщането й на корта.


"Толкова много неща се случиха в тези години. Загубих баща си, което беше сериозен удар върху мен. Имах нужда да направя нещо различно, да събера мислите си и да намеря сили да продължа напред", признава белгийката.

 

До момента Клайстерс има три титли от Големия шлем, всички спечелени на US Open. Най-доброто представяне на белгийката в Мелбърн е финал през 2004-та година, загубен от Жустин Енен.
 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини