Ким Клайстерс отново отчая Звонарьова, вече е №2



27-01-2011 09:37 | Станко Димов

Ким Клайстерс се класира за финал на Australian Open, след като победи с категоричното 6:3, 6:3 рускинята Вера Звонарьова. Двете се изправиха в повторение на финала от US Open 2010, но както тогава, така й сега мач нямаше.

 

Точно 73 минути бяха необходими на световната номер 3 да наложи волята си и да се класира за втори път в кариерата си на финал в Мелбърн (през 2004-та година загуби спора за титлата с Жюстин Енен, която вчера обяви, че се оттегля от тениса).


"Вера е сериозен съперник и знаех, че не ме очаква лесен мач. Осъзнавах, че за да се класирам на финал трябва да играя на върха на възможностите си", сподели Клайстерс.


Звонарьова започна много добре днешния мач и първа стигна до пробив, след коет белгийката взе инициативата и до края на мача диктува темпото.

 

"Ким изигра много силен мач. Опитах се да я затрудня с моите удари, но явно те не бяха достатъчно добри. Мисля, че на моменти бях прекалено пасивна", сподели рускинята.


В съботния финал Клайстерс ще се изправи срещу китайката Ли На, която по-рано през деня победи световната номер 1 Каролина Вожняцки. От сега е ясно, че белгийката се завръща като номер 2 в света.

 

В началото на годината На и Клайстерс спориха за титлата на турнира в Сидни. Въпреки, че започна силно мача и поведе с 5:0 гейма, белгийката загуби мача и трофея след 6:7, 3:6. 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини