Пиронкова пред Tennis24.bg: Загубата не ме отчайва, продължавам напред (снимки)



05-05-2017 19:42 | Tennis24.bg

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

Първата ни ракета Цвети Пиронкова загуби на старта на квалификациите за силния турнир в Мадрид, но както сподели за Tennis24.bg не се отчайва, няма да играе двойки тук и гледа напред към следващите – Рим и Париж.


ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ НА ЦВЕТИ ВИЖТЕ ТУК!

- Здравей, Цвети, за съжаление загуби от Александрова, въпреки че имаше шансове за обрат във втория сет. Как видя ти двубоя?
-Да, определено имах. Трежък мач бе за мен, трудно навлязох в играта. Все още ми коства да вляза в добра форма, правя всичко възможно. Съперничката ми игра добре, с 2 силни удара, с хубав сервис. Днес бе по-добрата на корта, заслужено ме победи. Доста неща научих от този мач, ще ми послужат, за да бъде по-добър следващият ми.

- Климатичните условия повлияха ли на играта ти, имаше силен вятър на моменти, после пък слънце и горещина?
-Условията са еднакви и за двете, на много места по турнирите се редуват дъжд, вятър и слънце, гледам да се абстрахирам то това, не ми е попречило времето. Тя бе по-добра.

-Различно ли е да играеш в турнирите като омъжена жена?
-Не е (смее се), никаква разлика няма. Приоритетите не се променят. Влизам в състезание като професионалист, с идеята да играя възможно най-успешно. Разбира се, подкрепата от семейството е много важна. Продължавам турнирите на червено, тръгвам от квалификациите в Рим – нов шанс да подобря играта, после основна схема на Ролан Гарос.

-Може би ще използваш мачовете на клей като подготовка за върхова форма на турнирите на трева, където си по-успешна?
-Не гледам така на нещата. 8-9 месеца годишно играя на бърза настилка, с колебливи резултати. Миналата година бе една от най-силните в кариерата, може би с най-хубавия ми тенис. Няма да правя драми от колебанията, просто се концентрирам за следващия мач, раздавам се. Една победа би ми дошла страхотно сега! Но не мога да си позволя да се отчайвам от загубите.

-Искрено ти желаем всички българи тази и още нови победи и само напред!
-Благодаря.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини