Бивш №1: Надал трябва да внимава да не се преумори



03-05-2017 08:59 | Николай Драганов

Бившият легендарен играч на двойки Тод Уудбридж предупреди Рафаел Надал, че трябва да внимава в какво физическо състояние ще стартира тазгодишния "Ролан Гарос".

 

До този момент Рафа е изиграл два турнира на клей - в Монте Карло и в Барселона, като и на двете места успя да стигне до трофея. 


В следващите седмици пък му предстоят два "Мастърс" турнира - в Мадрид и Рим, а след това и Откритото първенство на Франция, където Рафа също ще търси десета титла, каквато успя да спечели в Монте Карло и Барселона.


"Моето основно притеснение е Рафа да не се претовари в следващите седмици. Той вече спечели два турнира на клей, а планира да играе в Мадрид и Рим в следващите седмици", написа бившият австралийски играч в своя коментар за Tennismash.


"За да спечели десета титла в Париж ще трябва да бъде колкото е възможно по-свеж. Когато веднъж станеш на 30 години, трябва да уважаваш тялото си - то не се възстановя така, както когато си на 20. Интересно е какво ще предприеме екипа му", предупреди Уудбридж, който е бивш №1 на двойки и има общо 16 титли от Големия шлем, включително поне по един трофей от всичките четири големи надпревари.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини