Щастливият Надал: Почивка в Майорка, след това Мадрид и Рим



Щастливият Надал: Почивка в Майорка, след това Мадрид и Рим
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
01-05-2017 07:29 | Николай Драганов

"Номер 10" стана водещ мотив да Рафаел Надал по време на тазгодишния сезон на клей. Само седмица след като спечели титла №10 от "Мастърс" турнира в Монте Карло, Матадора вдигна 10-ти трофей от надпреварата в Барселона. Надал остава непобеден във финал в каталунската столица, а десетият трофей там беше общо 71-ви в неговата кариера в ATP и 51-ви на клей. 


"Много съм доволен. Беше емоционален ден. Да спечеля 10-та титла тук е нещо, което трудно бих могъл да опиша. Да играя пред тази публика и пред моя клуб и да спечеля десета титла - дори не съм мечтал за това. Много е специално, уникално", заяви Рафа след вчерашната си победа над Доминик Тийм.


"Изиграх най-добрия си мач на турнира именно на финала, срещу може би най-тежкия опонент, така че съм много щастлив", добави той. След двете поредни титли Рафа доближи Роджър Федерер в годишната ранглиста. Надал има 3745 точки от началото на сезона, а Маестрото е с 300 повече. С оглед факта, че Федерер ще пропусне "Мастърс" турнирите в Мадрид и Рим, а Надал ще играе и в двете надпревари, изглежда невъзможно Рафа да не задмине големия си съперник.


От новата седмица Надал все пак остава под №5 в ранглистата, но има по-малко точки за защита от Анди Мъри и Новак Джокович. През миналата година той добави 630 точки от турнирите в Мадрид, Рим и "Ролан Гарос", сравнение с 2800 за Мъри и 3600 за Джокович, което отваря възможности за Рафа да атакува и първото място в ранглистата във втората част на сезона.


Но засега испанецът е фокусиран върху това да си почине. "Сега за мен е времето да се насладя на тези последни две седмици. Ще си отида у дома в Майорка и ще почина, а след това започвам да мисля за Мадрид и Рим. Това са две много важни надпревари за мен, така че ги очаквам с нетърпение", завърши Матадора. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини