Уникалната Скиавоне: Ще играя до 40



25-01-2011 12:12 | Станко Димов

Най-добрата италианска тенисистка Франческа Скиавоне сподели, че планува да остане на корта още 10 години, докато стане на 40. Рано тази сутрин Скиавоне загуби мача си от 1/4-финалите на Australian Open от световната номер 1 Каролина Вожняцки. Въпреки, че спечели първия сет и водеше с 3:1 във втория, италианката допусна пълен обрат - 3:6, 6:3, 6:3.


"Трябваше по-добре да се възползвам от моите шансове в мача. Следващият път ще го направя", увери Скиавоне.


От другата седмица италианката ще заема 4-то място в ранглистата, което е абсолютен рекорд за нея. "Вървя стъпка по стъпка, никога не летя. Няма за къде да бързам, имам още 10 години тенис", избухна в типичния си стил Скиавоне, която с достигането до 1/4-финал записа най-доброто си постижение в Мелбърн.


Италианката разкри, че с всеки изминал ден се стреми да развива играта си и сега се чувства по-добра в сравнение с миналата година, когато спечели "Ролан Гарос".


"Съперниците ми на корта постоянно са под напрежение, защото знаят, че с един удар мога да променя всичко. Те усещат, че сега играя добре. Хората също го разбират и казват, че се справям силно на твърда настилка. Аз съм съгласна с тях", коментира италианката.


Скиавоне изигра паметен мач срещу Светлана Кузнецова в 1/8-финалите в Австралия, печелейки третия сет с 16:14 след 4 часа и 44 минути игра. "Силни сме. Доказахме, че жените сме силни", бе краткият коментар на италианката. Според Франческа основен фаворит в Мелбърн е Ким Клайстерс.


"Към момента мисля, че Ким е по-добра от Каролина Вожняцки".




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини