България с класика над Армения (снимки)



06-04-2017 16:39 | Станко Димов

Станко Димов, пратеник на Tennis24.bg в Санта Марина

България спечели с 3:0 двубоя с Армения от Група „А” на Купа „Дейвис” (III група, зона „Европа”). Класическото измерение на резултата оформиха Александър Лазаров и Тихомир Грозданов, които в срещата на двойки надвиха с 6:1, 6:2 Микаел Качатрян / Седрак Качатрян. Срещата продължи едва 38 минути. Преди тях, чисти победи в двубоите на единично постигнаха Димитър Кузманов и Александър Лазов.

Благодарение на успеха България оглави временното класиране в групата. В петък момчетата на капитана Тодор Енев ще се изправят срещу Гърция в директна битка за място на полуфиналите в събота.

„Влязохме добре в мача, с всеки изминал гейм се чувствахме все по-добре и мисля, че беше нормално да победим с толкова изразителен резултат”, коментира Грозданов след успеха на двойки.

„За първи път играхме като двойка. Тренирали сме няколко пъти заедно, но досега не бяхме играли. Мисля, че като за първи мач показахме добро сработване и след всеки следващ мач ще играем все по-добре. С Алекс имаме еднотипна игра, и двамата имаме бързи удари. Той притежава отлична техника, силен форхенд”, добави още Тото.  

„Най-важното е, че имахме настроение и се забавлявахме. Когато си психически добре подготвен е лесно да победиш”, каза Лазаров.

„Тото има страхотен сервис и за мен е по-лесно, когато играя на мрежата и трябва да пресичам. Направихме и няколко отлични точки от ретур, особено той (Грозданов). 

ГАЛЕРИЯ ОТ ПОБЕДАТА НА ДВОЙКИ

ГАЛЕРИЯ ОТ ПОБЕДАТА НА КУЗМАНОВ

ГАЛЕРИЯ ОТ ПОБЕДАТА НА ЛАЗОВ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини