Федерер: Ще трябва да изкача планина срещу Рафа



01-04-2017 09:39 | Николай Драганов

Роджър Федерер записа знаменита победа над 14 години по-младия Ник Кириос и се класира за финал на "Мастърс" турнира в Маями. Маестрото взе реванш и за единствения сблъсък досега срещу Кириос в Мадрид през 2015 година, когато 21-годишният австралиецът успя да стигне до успеха.

 

"Наистина се чувствам много добре, защото не всеки ден играеш мач с три тайбрека. Страхотно е, че спечелих - победата в тайбрек винаги е много драматична. Прекрасно е да печелиш по този начин, особено като си спомня загубата от него преди няколко години, беше болезнено, беше на рождения ден на моите момчета. Не бях с тях, а бях на корта, така че се радвам, че днес спечелих", коментира след двубоя Федерер, който се класира за трети финал през 2017 година.


"Предстои ми да изскача планина", заяви Федерер по отношение на финалния двубой срещу Надал. "Той не е печелил този турнир досега. Със сигурност се чувства по-свеж, отколкото аз. Но това не е проблем, ще бъда готов за неделя", обеща Маестрото.


"Ще бъде наистина специален момент да играем отново с Рафа тук. Радвам се, че той успя да се завърне по начина, по който го стори след проблемите през миналия сезон. Чувството е като от едно време - започнахме да играем един срещу друг всяка седмица. Не можем да се наситим един на друг. Надявам се, че няма да бъде последният ни сблъсък", добави швейцарецът.


Въпреки поражението и гнева в края на мача, който принуди Кириос да строши ракетата си в земята секунди преди да стисне ръката на победителя, младият австралиец коментира, че може да извади много позитиви от представянето си в Маями.


"Винаги съм чувствал, че нивото на играта ми е високо, но психически сега се боря за всяка точка. Това е, което прави разликата. Показах много борбеност. Очевидно съм емоционален човек. Имам своите спадове и възходи, но като цяло смятам, че се представих добре", коментира 21-годишният австралиец.


"Мисля, че направих опит да оползотворя труда, който полагам всеки ден. Имам страхотен отбор зад себе си. Всеки ден сме на корта и опитваме да се забавлява", завърши Ник.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини