Впечатляващо: Вавринка натри носа на Родик



23-01-2011 14:13 | Станко Димов

Станислас Вавринка продължава да твори история на Australian Open. 19-ият в схемата швейцарец за първи път в кариерата си се класира за 1/4-финал, след като прегази бившия номер 1 в света Анди Родик. Вавринка, който във втори кръг взе скалпа и на нашия Григор Димитров, се наложи с 6:3, 6:4, 6:4 и продължава да бъде без загубен сет от началото на турнира!

 

В следващия кръг възпитаникът на Петер Лундгрен ще се изправи срещу сънародника си Роджър Федерер в мач, който се очаква с огромен интерес. От своя страна пък Родик не успя да повтори представянето си от миналата година, когато се нареди сред най-добрите 8 в Мелбърн. Това бе и първа загуба на американеца в двубоите с Вавринка, когато мачът е доигран.

 

"Играх добре тази вечер, това беше невероятен мач. Бях готов за битка и се справих перфектно. Треньорът ми ми каза, че трябва да бъда агресивен, особено в моите сервис-геймове. Целта ми беше да изляза на мрежата преди него", сподели Вавринка.


"Родик има страхотен сервис. Исках просто да върна топката в неговата половина, да вляза в разигрване, а след това каквото стане. Ако не си концентриран когато Родик сервира нямаш шансове. Сега ми предстои мач с Федерер. Когато той играе на върха на възможностите си е практическо невъзможно да бъде победен. Ще дам всичко от себе си и се надявам да имам късмет", каза още победителят.

Още от началото на мача Вавринка бе по-агресивният играч. Швейцарецът показа брутална игра в сервис-геймовете си, като загуби едва една точка при първи сервис.

 

По коренно различен начин вървяха подаванията на американеца, който редовно трябваше да спасява точки за пробив. Така се стигна до 8-ия гейм, когато логичното се случи. При 9-ия си брейкбол Вавринка най-накрая успя и поведе с 5:3, след което с лекота затвори сета.


По идентичен начин се разви и втората част на мача. Отново безкрайно лесни и бързи геймове за швейцареца, който продължи да не губи точки след първи сервис.

 

От другата страна на мрежата агонията на Родик се засили с тази разлика, че американецът този път издържа до 9-ия гейм. След решителния пробив и преднина от 5:4, Вавринка безпроблемно поведе с 2:0 сета.


Предчувствайки крайния успех и мястото си на 1/4-финал, Вавринка побърза да пробие и в третия сет. Това се случи още в началото и швейцарецът дръпна с 3:1, след което бе въпрос на време да довърши американския си съперник.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини