Надал отново губи тегло, притеснява се за втората седмица



Надал отново губи тегло, притеснява се за втората седмица
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
23-01-2011 07:07 | Николай Драгиев

Опитващият се да стане едва първият човек в историята след Род Лейвър, който печели един след друг и четирите титли от "Големия шлем" Рафаел Надал, не се чувства в оптимално състояние на прага на втората седмица от Australian Open 2011.

Въпреки че прегледите показват, че той вече няма усложнения след прекарания в Доха вирус, Надал твърди че тялото му все още се възстановява и това му се отразява.

"Аз съм по-уморен от обичайното и се потя повече от нормално," обясни Рафа. "Смених тениската си срещу Томич пет или шест пъти, а даже не беше толкова топло. Изгубил съм 2,5 кг - обикновено това не се случва след мач. Явно всичко идва от болестта ми в Доха. Защитните сили на тялото ми още са слаби," допълни Надал.

Световният номер 1 не остана доволен и от играта си срещу Бърнард Томич, независимо от победата с 3:0 сета. "Не играх добре. Държах топката много късо. Намалих силата на ударите си, за да бъде по-прецизен," обясни Надал, който в следващия кръг ще играе с Марин Чилич.

"Когато играя винаги се притеснявам и често се потя наистина много. Но в момента и в случай, че няма напрежение, продължавам да се потя като луд. Нещото, което най-много ме притеснява е, че се чувствам наистина уморен дори след тренировка," допълва Надал.

"Не знам какво се случва, но се надявам да се подобря. Наистина не знам какво става. Правя всичко, което трябва, но не се чувствам перфектно," не скрива испанецът.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини