"Петкоденс" сломи и Шарапова, Австралия ще има "нов" шампион



23-01-2011 11:50 | Станко Димов

Андрея Петкович продължава да впечатлява с представянето си на Australian Open. 23-годишната германка се класира за 1/4-финал в турнира, след като победи с 6-2, 6-3 шампионката от 2008-ма година Мария Шарапова.


30-ата в схемата Петкович изигра поредния си силен мач и напълно заслужи рекордното си класиране в турнир от Големия шлем. Още от самото начало германката показа, че няма намерение да губи излишно време на корта и притисна именитат си опонентка.  

 

Шарапова издържа в първия четвърт час, но при резултат 2:3 допусна първия пробив, след което до края на сета не взе гейм.


Смазващата серия на Петкович продължи и в началото на втория сет. Само за няколко минути 23-годишната етническа босненка поведе в резултата с 3:0 гейма, предчувствайки крайния успех.


Маша намали на 1:3, но след това допусна нов пробив и при 1:5 Петкович сервираше за мача. В този момент обаче германката показа нерви и не успя да вкара първи сервис, което позволи на Шарапова с няколко брутални ретур-уинъра да върне единия пробив. Рускинята лесно взе подаването си за 3:5, но до нов подвиг не се стигна и Петкович затвори мача.


В спор за място на полуфинал Петкович ще се изправи срещу Ли На. Китайката се намира в превъзходна форма и няма загуба от началото на годината.


С отпадането на Шарапова на практика стана ясно, че Мелбърн ще има своят "нов" шампион. Или по-точно при жените ще триумфира играч, който никога преди не е покорявал "Род Лейвър Арина".




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини