Кербер: Първото място в света не ме интересува



Кербер: Първото място в света не ме интересува
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
23-03-2017 12:44 | Станко Димов

Ангелик Кербер получи възможността да се завърне на лидерската позиция в ранглистата на WTA, след като поради контузия Серина Уилямс оттегли участието си от силните турнири в Индиън Уелс и Маями.

Сезон 2017 не започна по най-добрия начин за левичарката от Бремен, като тя достигна едва до един полуфинал във всички шест турнира, в които участва до момента. На два пъти от началото на годината Кербер губи от Елина Свитолина, която е сред новоизгряващите звезди в Тура.

„Аз отново съм №1 в света, но това наистина не е важно за мен”, коментира на пресконференция в Маями двукратната шампионка в турнири от Големия шлем.

„Това, което е важно за мен е че съм тук и играя двубои. Мисля, че вече успях да се справя с напрежението. Като цяло това вече не е проблем за мен. Разбира се, че е предизвикателство. Годината не започна добре за мен, но това е само началото.

Чувствам се добре, тренирам добре и вярвам, че все още мога да имам успешен сезон. Мисля, че мога да подобря формата си и ще се опитам да го направя още на този турнир”, коментира Кербер.

Германката ще започне участието си в Маями в петък, а нейна съперничка ще бъде китайката Дуан Ин-Ин, която е №66 в ранглистата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини