Милош Раонич поиска да победи всички от топ 10



23-01-2011 00:04 | Николай Драгиев

Милош Раонич определено е сензацията на Australian Open. Той спечели шест мача, тръгвайки от квалификациите и все още е в играта. На всичкото отгоре му предстои двубой с Давид Ферер, който може да го прати на четвъртфинал срещу Рафаел Надал.

Младокът е роден в Черна гора, голяма част от семейството му все още живее в балканската държава, но той е признателен за своето развитие на друга страна - Канада.

"В Монреал атмосферата е страхотна. Това много помогна за развитието ми като тенисист. През последните три седмици се преместих в Барселона, където също е много подходящо да продължа работата си. Вложих много труд и резултатите вече се виждат," сподели Раонич, след като наказа Михаил Южни в трети кръг на Australian Open.

"Подходът ми бе да гледам мач за мач. Не мисля, че резултатите ми са шокиращи. Вярвам, че винаги имам шанс за победа, ако покажа какво мога. В различни мачове на демонстративно и тренировъчно ниво съм се справялш с някои от най-добрите в света, така че това не е изненада за мен," допълва двуметровият гигант.

Какво обаче е за Милош неговата родина Черна гора?

"Опитвам да отида всяка година поне веднъж дотам. Преместихме се в Канада, когато бях на три. Сега моята сестра, която учи в Канада, се върна в Черна гора и се ожени там. Брат ми също завърши университет в Канада и се прибра в Черна гора. Всички от фамилията ми са там, с изключение на родителите ми, които работят в Канада. Когато се прибирам там, е единствено през ваканциите.

"Но аз просто съм роден в Черна гора. В Канада научих наистина много. Неоценима помощ ми оказа федерацията по тенис в Канада. Различните култури, които са примесени в Канада ми помогнаха много да се приспособявам към отделните ситуции, които неминуемо се случват в живота на един тенисист," смята още Раонич.

Милош признава, че разчита на сервиса си като най-мощното оръжие. В Мелбърн той вкара начален удар със скорост от 230 км/час.

"Това е най-силната ми страна. Усещам, че сервисът ми е сред най-добрите в света. Това ме кара да съм спокоен в геймовете, кито посрещам, защото играя по-освободено. Знам, че рядко ще губя моите сервис-геймове," коментира още Раонич.

"Целта ми е да вляза в топ 100 скоро и да бия всички играчи от топ 10," закани се още той.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини