Федерер: Доволен съм от играта си



20-01-2011 04:32 | Николай Драгиев

Роджър Федерер остана доволен от представянето си във втори кръг на Australian Open 2011 и най-вече това, че продължава напред. Той изтъкна и класата на Жил Симон, който според него е играч от топ 10.

"Той е невероятен играч за гледане. Носи нещо различно във всеки мач, в който участва. Може да играе по-защитно, по-атакуващо, може и да прави невероятни изпълнение от защитни позиции. Също така е сред най-бързите състезатели изобщо," сподели Федерер.

"Срещу играч като Симон победата винаги е на моята ракета, тъй като съм по-агресивният играч. Той ме оставя да играя и избира по-дефанзивна постановка. Аз обаче обичам тези мачове, тъй като от моята игра зависи дали ще спечеля или загубя.

"Тотално го надиграх в първите два сета. След това той успя да се върне в мача и стана доста трудно. Успях да се абстрахирам от факта, че бях загубил и двата ни предишни мача. Именно затова съм доволен от представянето си," обобщи още бившият номер 1.

"Винаги е неприятно, че след такъв страхотен мач, някой трябва да напусне турнира. Нивото бе много високо. Същото бе и в мача на Хюит с Налбандян," категоричен е още Федерер.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини